2012. október 29., hétfő

 A hétvégén kimentünk egy rövid délutáni kirándulásra a Dömörkapuhoz. Felballagtunk a TV toronyhoz, majd vissza a sípályát keresztezve a megboldogult Vidámparkhoz. Ez egy nyugodt, lassú, sétálós-leülős stílusban kb. 2 órás program. Hűvös, de napsütéses őszi idő volt. Örömmel láttam, hogy rengetegen kirándulnak. Kamaszok, egyetemisták, családok, barátnők, szerelmespárok, nagypapák, nagymamák, kisgyerekkel, nagy gyerekkel, kutyával, csecsemővel, telefonos navigációval.

Nekem térkép volt a kezemben, no meg biztos rettentően rokonszenves párnak néztünk ki Janóval,
úgyhogy sokan megszólítottak minket, hogy mondjuk meg merre van a Tubes, a TV torony, a vidámpark, a sárga jelzés stb. Vak vezet világtalant. Aki követ minket, tudja, hogy egyikünk sem tud tájékozódni, még térképpel se nagyon, úgyhogy volt akit sikerült a helyes útra terelnünk, és volt akinél utóbb rájöttünk, hogy akaratlanul is félrevezettük. Bocs ezúton is, például annak a fiatal párnak, akik a Nagy Tubest keresték. Nem arra volt. :-(
A térképet leginkább csak kávéalátétnek tudom használni, bár ez nem válik dicsőségemre, hisz annak idején még a túravezetői vizsgát is letettem valahogy. 

A fák már színesednek október végén, de még nem lobbantak lángra. Volt viszont néhány késői virág, például egy eltévedt ibolya az út mentén, de sajnos elmulasztottam lefényképezni. Ez itt egy szép szál bükkfa, sárguló levelekkel.


A ritka szúrós csodabogyóról, a kedvenc páfrányomról, a fába vésett üzenetekről, TV toronyról, büféről, vidámparkról folyt. köv.  hamarosan.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hat nekem se megy a terkepolvasas, pedig egyutt vizsgaztunk anno. Nagyon jo a blog, elvezettel olvasom. Oszinten szolva honvagyamat (is) csillapitom vele...:)

Kriszta írta...

Örülök, hogy örülsz! Akkor írok sok hazait. Vagy tudod mit? Te írj kintit, ha ott mentek kirandulni, én meg írok bentit, mert mostanában csak itthon tudunk kirándulni.:-)

Kriszta írta...

Térképügyileg pedig mindig is irigyeltem az olyasfajta túrázókat, mint amilyen pl. Kereki, akinek beépített tájoló van a fejében, és mindig tévedhetetlenül tudja a helyes irányt. Legutóbb egy interjúm alkalmával úgy eltévedtem a Parlamentben, hogy a 19 bejárati kapu közül egy óra múlva sem találtam vissza ahhoz, amelyiken bejöttem, és amelyiken kimehettem volna. Nagyon égő volt. :(

Névtelen írta...

Kicsit megkesve olvastam a valaszodat... Nekem is eszembe jutott, hogy csinaljak egy londoni vagy angliai blogot...barcsak hamarabb eszembe jutott volna, amikor meg rengeteget kirandultunk! Na de sebaj, ami kesik, az nem mulik... 2013-ra van 1-2 tervunk utazast illetoen!

Kereki tenyleg nagyon jo (volt) tajekozodasbol, en annal benabb, bar ha erot veszek magamon, akkor nekem is sikerul. Ha meg nem, akkor tuti eltevedes!

Varom a tovabbi bejegyzeseket! Igy tovabb. BUEK! xx

Kriszta írta...

Blogot írni sosem késő. Az angliai tapasztalatokra meg mindig éhesek a hazaiak, mert aki menekülni akar innen, az többek között blogokból tájékozódik arról, hogy milyen ott az élet. Feltételnül írj, ha kedved van hozzá. BÚÉK ugyancsak.

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 Kirándulós blog. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.