2013. augusztus 13., kedd

Tegnap elmentünk hullócsillagot vadászni, mert azt olvastuk az Időképen, hogy mindjárt jönnek a Perseidák. Töltöttünk gyorsan egy csillagtérképet a telefonra, elraktunk egy fejlámpát, megittunk egy kávét, és fél kettőkor elindultunk a szőlőhegyre.
Az ég tiszta volt, és milliónyi csillag látszott rajta. A tücskök  - illetve ilyenkor már inkább csak a sáskák - ciripeltek ezerrel, a kukoricaszárak pedig zörögtek a szélben az út mentén. A háttérben Pécs az, ami úgy fest, mintha lángokban állna.
 
Hát ilyen volt: 
Az ember sokszor nehezen vesz erőt magán, hogy az éjszaka közepén kikászálódjon az ágyból, összeszedje a cuccát és elinduljon valahová. Az talán egy árnyalattal kellemesebb forgatókönyv, ha egyszerűen csak a szokottnál tovább fennmarad egy ilyen program kedvééért. Bevallom, fél kettőkor épp bennem sem lobogott túlságosan a lelkesedés, de aztán csak összeszedtem magam valahogy, és mondhatom, nem bántam meg. Tényleg gyönyörű volt, úgyhogy ha tehetitek, szökjetek meg a városból, és menjetek még augusztusban csillagokat nézni! A telefonra többféle angol nyelvű  csillagtérképet lehet letölteni, ami nagyon jó játék. Ahová irányítjátok, ott kiírja a látható csillagok, bolygók és csillagképek nevét. Mi a gugli SkyMap-jét használtuk.
    

  

2 megjegyzés:

Kavics írta...

Tegnap este mi is csillagnézőben jártunk. Bár korántsem olyan "szuper" felszerelésekkel, mint Ti...Röpke 1 óra alatt 11 hullócsillaggal lettünk gazdagabbak! Ma nálunk borús, talán holnap nagyobb szerencsénk lesz.
Jó "csillagászást" Nektek is!
Üdv. kavics

Névtelen írta...

Egy pillanatig se bánd, hogy nem okostelefonos csillagtérképpel voltatok. :-) Jó játék azonosítani vele a csillagképeket, de a hullócsillagokról csak elvonja az ember figyelmét. Miután elszalasztottunk miatta néhányat, mi is inkább zsebre vágtuk a térképet.

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 Kirándulós blog. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.