2013. március 8., péntek

Zsizsgő, nyüzsgő madarakat, apró sárga virágokat, csónakot tisztító horgászokat, és óriási fenyők között megbúvó kastélyt láttunk hétvégén a Lakitelek melletti Tőserdőben.

Egy rövid sétára mentünk Dióval és Mákkal, a barátaink két bejglijével, azaz beagle-jével. A kutyák iszonyú cirkuszt csináltak a csomagtartóban, annyira izgultak a kirándulás miatt. Legutóbb amikor magunkkal vittük őket, nem hátul utaztak, hanem az ölünkben a hátsó ülésen. Dió húsz kilós, enyhén szólva túlsúlyos, így ott, ahol a lábaival a combomra lépett, hetekig nem múló kék foltokat hagyott. Most örültem, hogy a csomagtartóba lettek bevagonírozva.

Dió a Kistehén. Itt épp megszúrta valami a talpát és amiatt panaszkodik Briginek.
A Tőserdő gyerekkoromban még roppant népszerű kirándulóhelye volt a Kecskemétieknek. Mára már egy kicsit megkopott a fénye a kicsit szakadt  - ám ahhoz képest igen drága - büfékkel, és a Damen/Herren feliratú WC-vel. De a természeti értékein és látnivalóin ez mitsem változtat.

A Tőserdőt, ami valójában egy öreg fákkal teli ártéri ligeterdő a Tisza egyik holtága táplálja. Ez az az erdőtípus, ami ránézésre olyan, mint egy igazi dzsungel. Hatalmas fák vannak benne, melyek néhol vízben állnak. A fákról indák lógnak, az odvakban denevérek és baglyok tanyáznak, a fák között nyáron szúnyograjok cikáznak. Buja és élettel teli minden szeglete. Persze március elején még épphogy csak ébredeznek a lakói.




Tényleg sok a korhadt, kidőlt fa, ami rengeteg élőlények ad otthont. Tavasszal például lehet benne gyíktojást találni.

A kutyák tesztelik nekünk a villanypásztort


Pihenő a Majális réten

Kastély a réten, a fenyők árnyékában. Ma erdészeti üdülő.
Kis tyúktaréj a rét gyepében

 Szerelem a fákon.

 Nem, nem hibiszkuszteát ittunk. A rosé fröccsöt kaptuk teáspohárban.


Valamiért nem tudom visszaállítani normális méretűre a szöveget, de azért végezetül ide teszem a tavaly nyári evezést , arra az esetre, ha szeretnétek látni milyen a Tőserdő rekkenő hőségben. 

2 megjegyzés:

dugocska írta...

A videót nem töltötted fel, Füles!!! Pedig igen magvas, és jelentős problémákat vet fel!!!!

Kriszta írta...

De, benne van a videó, csak kicsit megvágva.

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 Kirándulós blog. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.