2013. február 9., szombat

Bár ropogós fagy van még odakint, mégis üzekedő madarak és virágok fogadtak minket Mecsekszentkúton az erdőben.
Illatos hunyor, aminek nincs illata, legalábbis ilyen hidegben nem lehetett érezni.
Felettünk harkály dobolt ezerrel. Ez a fajta dobolás azt jelenti, amit a kutyáknál a terület körbevizelése: ez itt az én területem, húzz el innen, ha egy másik harkály vagy! A kutyák vizelettel, az énekesmadarak dallal, a harkályok dobolással, az emberek pedig tárgyakkal, például kerti törpékkel jelölik ki territóriumuk határait.
Ez a régimódi kis bányász törpe egy útmenti telek kertjéből figyelt. Bár az is lehet, hogy nem bányász, hanem virágárus, aki épp havasi gyopárt árul a kocsijáról.    
Egy szajkó közben a repedt fazék hangján próbált minket elriasztani, vagy csak felhívni a többiek figyelmét arra, hogy jövünk. Egész hosszan követett az ösvény melletti fákon.

Itt pedig a Mecsek egyik jellegzetes, védett vadvirága, az illatos hunyor közelebbről.
Ami sziromnak látszik az csupán szemfényvesztés. Nem is szirom, hanem csészelevél.
Én személy szerint nagy rajongója vagyok a zöld és a fehér virágoknak, így ennek is. Ha a Mecsekben jártok február-márciusban, akkor nagy eséllyel találkozhattok vele. Ne szedjétek csokorba, és ne vigyetek belőle a kertbe, mert védett növény, egyébként meg kertészetekben lehet kapni nagyobb virágú változatait.   

A Kancsal-forrásról, a fahidakról, és a többi vadvirágról, majd mesélek később videóban. Nem hoztam el a zsinórt, amivel összeköthetném a kamerát a laptoppal, úgyhogy a továbbiakkal csak holnap szolgálhatok.  

Blogverseny helyzetjelentés: 

Még nyolc nap van a szavazás lezárásáig. Már többször is közel kerültünk az első ötvenhez, amit később majd zsűri bírál el, és nekem már ez is túlszárnyalta az előzetes várakozásaimat,  hisz több mint háromszáz blog van versenyben. Köszönöm szépen mindannyiótoknak, akik már szavaztatok!

Mivel az élboly nagyon igyekszik, még nekünk is szükségünk van támogatókra. Kérlek, segítsetek szerezni még néhány újabb pontot. Akit könnyű megkérnetek - férjet, feleséget, barátokat, barátnőket, tesókat, kollégákat, diákokat, cimborákat -  légyszi, kérjétek meg, hogy szavazzanak ők is! A szavazófülke itt.

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 Kirándulós blog. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.