2012. november 7., szerda


Fél ötkor már komor sötét volt odakinn, úgyhogy belenéztem néhány kirándulós fénykép albumba, hogy töltekezzek belőlük kicsit. Általában szívesen megírom, hogy hol lehet jót enni-inni olcsón az adott környéken, de előfordul, hogy ez a rész kimarad, mert nem találtunk ilyet, vagy mert annyi más érdekesség volt, amiről szerettem volna beszámolni. 

Így maradhatott ki a pécsi Dömörkapunál lévő büfé is. Az egész egység a fák alatti padokon és fatuskókon elhelyezett néhány párnából, egy kerti faházra hajazó rozoga bódéból, és a fák közé kifeszített Algida zászló-füzérből áll.   

Bent kapható perec, zsíroskenyér, műanyag poharas kávé, és meggy márka. Mindegyikből vettünk egyet, és leültünk vele a fák alá. A kilátás bizarr. Az egyik oldalon a színpompás őszi erdő, a másikon kopott vaskerítés, továbblépve pedig a világ legszomorúbb vidámparkja, Mickey egérrel, Donald kacsával és egy temetési koszorúval a kasszánál. A vidámparkot négy évtized után nemrég végleg bezárták.



Remélem a szakadt kis büfé megmarad, mert a kávéja iható, a zsíros kenyere kimondottan finom, a Márka pedig ugyanúgy megfesti az ember száját, mint 25 évvel ezelőtt, és ezt a tulajdonságát már akkor is nagyon szerettem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 Kirándulós blog. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.