2012. szeptember 15., szombat

A somlói szüret után Badacsonyig meg sem álltunk. A kétnapos Balaton nyugati csücsök kört, mindenkinek jó szívvel ajánlom, akár gyerekekkel is. A legszebb szakasz, ami nem túl megerőltető, és van benne minden ami egy jó kiránduláshoz kell. Változatos táj, remek kis fagyizók, pinceborozók, hajókázás a menetrendszerinti katamaránnal, és kellemes fáradtság estére.
  
Mi erre mentünk:

1. nap Badacsonytomaj - fonyód - Keszthely. 2. nap Keszthely - Badacsonytomaj
Tomajon biciklit béreltünk, letettük a kocsit, átrakodtunk a bringa táskába, és legurultunk a kikötőbe. Negyed 11-kor már a Badacsony nevű katamarán bárjából néztük a távolodó tömeget a parton.

A biciklivel hajókázás nem olcsó mulatság.

A Badacsony a maga idejében igencsak elegáns hajó lehetett. Sötét, faborítású bárpultja van, nagy terekkel, padlószőnyeggel, gömb alakú, kávéházakat idéző falikarokkal, széles lépcsővel a felső teraszra és óriási panoráma ablakokkal az oldalán. Kicsit már megkopott a fénye, minden olyan kedvesen, retrósan szakadt, de talán épp ezért, szinte látod benne a 80-as évek zenés-táncos vállalati mulatságait.



Ezen a szakaszon nem sokáig lehet bámészkodni, mert a hajójárat hajszálpontosan közlekedik, így  fél óra alatt átért a déli partra. Fogtuk a bringákat, kigördültünk a partra, és  - tudjuk be az előző esti buli miatti fáradtságnak, na jó, másnaposságnak - azonnal eltévesztettük a bicikliutat. Nem tudom hogy csináltuk. Elég egyértelmű a jelzés, és a kikötőből is jól látszik, hogy a vasúti sín mellett halad a bicikliút. Mindegy, mi tettünk egy kis kitérőt a fonyódi strandon, de legalább volt alkalmam egy padon átrendezni a táskáink tartalmát.


Ha biciklizni mentek, úgy rakodjatok, hogy ami kellhet, innivaló, rágcsa, térkép, pénz, naptej, fényképező, telefon stb. a könnyen nyitható oldalzsebekben vagy külön övtáskában legyen. Én az értékesebb holmikat jól elraktam a lezárt és hat soron körbegumipókozott hátizsákba. Így egy fél órába és a cuccunk teljes átrendezésébe került, hogy venni tudjunk magunknak egy kávét + Colát az út folytátásához.
  
Folyt. köv.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 Kirándulós blog. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.